Trappmaskin

Trappmaskinen är en riktig kaloribrännare där stjärt- och lårmusklerna får sig en rejäl genomkörare. Maskinen simulerar, som dess namn antyder, gåendet i trappor och består av två fotplattor som när du står på dem och trampar rör sig oberoende av varandra. Det finns även nyare modeller som även rör sig sidledes, vilket stärker benmuskulaturen och gör att du bränner ännu mer kalorier. Du kan variera din träning med långa utdragna steg, vilket ger styrka samt snabba intensiva steg för konditionsträning.

Modellerna varierar i allt från små enkla ”steppers” till större trappmaskiner, vilket passar bra för en längre och mer intensiv träning. Låt dock dina egna behov och förutsättningar få råda när du köper en trappmaskin, kanske det räcker med att bara ha en mindre modell hemma som kompletterar den större maskinen som du kan hitta på gymmet. En del föredrar mindre redskap vilka lätt kan gömmas undan när de inte tränar, medan andra tycker om att ha maskinerna stående framme i hemmagymmet så att de blir en självklar och naturlig del av träningen hemma. Naturligtvis är också hur pass mycket utrymme du har hemma att avvara avgörande. Den allra enklaste modell torde vara den klassiska stepbrädan, som alltså inte innehåller någon som helst mekanik utan bara är en enkel bräda som kan höjas eller sänkas och som du trampar upp och ned på för att få upp flåset.

Med en mer avancerad trappmaskin går det att skapa en omväxlande träningsplan men det bästa är när du står i valet mellan träningsutrustning att ha hemma, att faktiskt välja något som du tycker är roligt i längden att utföra. Om du väljer något som du sedan inte ändå använder efter ett tag spelar det ingen roll hur mycket kaloriförbränning som utlovats av maskinen i fråga. Då du ändå inte använder den kommer du inte bränna en enda kalori i varje fall. Läs mer på Trappmaskin.com. Så försök att hitta något som just du känner är lustfyllt och inspirerande, en bra idé är att prova sig fram på gymmet innan man väljer att själv investera pengar i en träningsmaskin att ha i hemmet eller på kontoret.

trappmaskin

Om man inte tycker att det räcker med att bara träna stuss och ben så finns det en modell vid namn Twist n Step Pro som är fullständigt unik. Med den får du nämligen även träna biceps, underarmar och axlar samtidigt som du trampar med hjälp av monterade gummiband.

Visst kan kanske dyrbara maskiner te sig onödiga ibland med tanke på att många av de rörelser som redskapen söker efterlikna finns omkring oss i vår vardag. Ingen borde ha missat den välmenande informationen om hur bra det är att ta trapporna istället för hissen och både hur kaloriförbrukande och konditionshöjande de små insatser som vi gör i vårt dagliga liv kan vara. Men frågan är om vi alltid utför dessa så nyttiga rörelser med den regelbundenhet som behövs för att det faktiskt ska ge resultat? Ett redskap i form av trappmaskin kan vara nog så motivationsstärkande och helt enkelt ge oss den utmaning som vi behöver.